Hurum kirkelige fellesråd > Artikler > Nyheter

Kantor / kirkemusiker

Hurum kirkelige fellesråd

Kantor / kirkemusiker 100 % fast
Hurum kirkelige fellesråd søker en engasjert og kreativ kantor/kirkemusiker til å lede og videreutvikle det kirkemusikalske livet i Søndre Hurum og Nordre Hurum menigheter. Er det deg eller noen du kjenner?

Hurum blir fra 1.1.2020 en del av Asker prosti. Da blir den nye kantoren/kirkemusikeren en del av et kirkemusikalsk fellesskap på 9 kolleger og 120 andre kirkelige ansatte. I menighetene i Hurum er det i tillegg til den utlyste stillingen også tilsatt en kirkemusiker i 50 % stilling.
I Hurum og i hele nye Asker er vi opptatt av at alle faggrupper i kirken samarbeider og samspiller om menighetsbyggende arbeid. I stillingen som kantor/kirkemusiker i Hurum vil du i tillegg til å spille til gudstjenester og kirkelige handlinger, kunne være med å forme din egen stilling, både ut fra menighetenes og det nye prostiets behov og ut fra din kompetanse og interesser.

I Hurum er det fire kirker, blant annet Hurum middelalderkirke fra 1150 og den såkalte Kunsterkirken i Holmsbu.
I Hurum, Holmsbu og Kongsdelene kirker er det pipeorgel. I Filtvet kirke er det et Allen elektronisk orgel. Det er dessuten piano i alle fire kirkene.

Arbeidsoppgaver:

• Lede og videreutvikle det kirkemusikalske livet i menighetene
  • Spille til og sikre musikalsk mangfold og kvalitet i gudstjenestene
  • Bidra til utvikle korarbeid i menighetene
  • Delta i konfirmantarbeid og annet menighetsbyggende arbeid
  • Spille på trosopplæingstiltak
  • Spille i vielser og begravelser, og etter avtale kunne inngå i en organistturnus i Asker
  • Bidra til å utvikle samspillet med øvrige sang- og musikkrefter i lokalsamfunnet
  • Ansvar for kirkens instrumenter

Kvalifikasjoner:

• Relevant musikalsk utdanning etter kirkens kompetansekrav til kantorer, eventuelt annen relevant musikkutdanning
  • Beherske orgel, piano og samspill med andre i band
  • Erfaring med korvirksomhet
  • Erfaring med å bruke IT-verktøy og sosiale medier i det daglige arbeidet
  • Beherske norsk skriftlig og muntlig godt
  • Medlem av Den norske kirke og god kjennskap til kirke og kirkeliv
  • Søker må ha førerkort og tilgang til bil
  • Den som tilsettes vil bli bedt om å fremlegge tilfredsstillende politiattest i medhold av kirkeloven § 29

Personlige egenskaper:

• Driftig, engasjert og kreativ, med evne og vilje til å bidra til menighetenes musikkliv og det menighetsbyggende arbeidet
  • Allsidighet og erfaring med ulike stilarter og musikalske uttrykk
  • Personlig egnethet og evne til samarbeid og fleksibilitet vil bli vektlagt

Vi tilbyr:

• Stimulerende og humørfylt arbeidsfellesskap med stab og frivillige, med kontorplass i Teglen Spikkestad kirke og kultursenter.
  • Spennende og varierte arbeidsoppgaver og gode muligheter for nye initiativ
  • Flere kirker med særpreg og mulighet for kunstnerisk og kirkemusikalsk utfoldelse
  • Faglig utvikling og fellesskap med 8 andre kantorer i Asker
  • Fleksibel arbeidstid - dag, kveld og helg